fbpx

Oud-directeur monumentenzorg (én rolstoelgebruiker) over plannen Gravensteen: “Absurd!”

Oud-directeur monumentenzorg Geert Van Doorne, zelf rolstoelgebruiker, zag met verontwaardiging de plannen voor het Gravensteen. Als man die jaren geijverd heeft voor het behoud van het historisch karakter van de Stad vindt hij die plannen absurd. Misschien kunnen ze hem eens interviewen in een volgend Stadsmagazine?

Overal is men bezig om oude en mooie gebouwen te ontwaarden om daar dozen, kubussen of weet ik wat tegenaan te plakken. En natuurlijk moet dat verkocht worden bij de bevolking en dan zegt men: ‘De toegankelijkheid wordt verhoogd.’

Geert Van Doorne
Geert Van Doorne bij AVS
Wie, Watteeuw of Sougir, neemt hier het woord om die man van antwoord te dienen?

Vorige

We hebben nu zelfs een minister aan boord!

Volgende

Overleg met Minister Diependaele

 1. FERKET WILLY

  Bij de Technische Dienst Gebouwen nu FM Gebouwen had ik de gelegenheid met Geert Van Doorne samen te werken vanaf 1985 tot zijn opruststelling in het onderhoud van ons patrimonium Gravensteen , Belfort , Stadhuis enz .
  In de jaren dat hij directeur was van de dienst Monumenten werd en met ijzeren hand de diverse monumenten beschermd .
  Niets maar ook niets werd toegestaan zonder zijn goedkeuring en ik kan u verzekeren wij hebben ons dikwijls kwaad gemaakt in hem dat hij zo streng was en ons soms voor een berg problemen stelde maar alles bij elkaar geven wij graag toe dat door hem ons patrimonium op een onberispelijke en uitzonderlijke wijze werd beschermd tegen alle ingrepen en verbouwingen door sommige politiekers die het altijd beter weten en NOOIT terug komen op hun foutieve beslissing en ook die de dag van vandaag Gent verwoesten en ons patrimonium onbereikbaar maken door hun Mobiliteitsplan met goedkeuring van het voltallig College van burgemeester en alle schepenen.
  Bedankt Geert voor de jaren samenwerking ,het gaat u goed .
  Ferket Willy standsambtenaar o.r. F.M. GEBOUWEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SOS Gravensteen