fbpx

Overleg met Minister Diependaele

Beste sympathisant. Vandaag hadden wij onze geplande samenkomst met Minister van Onroerend Erfgoed Diependaele.

En dit is de brief die SOS Gravensteen aan hem, en aan de Stad stuurde:

Vorige

Oud-directeur monumentenzorg (én rolstoelgebruiker) over plannen Gravensteen: “Absurd!”

Volgende

Kleurwedstrijd

  1. Schrans

    Inhoudelijk sterk.

  2. Het gravensteen al dan niet origineel is een mooi evenwichtig geheel. Het is al aan de binneningang aangetast door een lelijke betonnen constructie. De voorziene aanbouw gaat dat evenwicht volledig verstoren . Er kunnen steeds creatievere en betere oplossingen gevonden worden. Gent telt ondertussen al teveel littekens veroorzaakt door de arroggantie van zogezegde visionaire architecten. Kijk maar nnaar de afgrijselijke klokstoel die bijna tegen het Belfort is aangeplakt. En zogezegt verfraaid is met een piepklijne schilderij om de gemoederen te bedaren. Het moet stoppen!! JL Stockman. Kunstenaar acyief en geboren in Gent.

  3. Véronique De la Rivière

    Wij mogen allemaal eens een voorbeeld nemen aan de UK. Daar zijn vele stadscentra toegankelijk voor rolstoelgebruikers en minder mobiele personen. Dit zou ook een prioriteit moeten zijn in Gent en geen verminking van het erfgoed. Men zou ook de minder mobiele bevolking op een virtuele manier een bezoek aan dit erfgoed kunnen aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SOS Gravensteen