Met de moed der wanhoop heeft het Gentse Stadsbestuur vandaag laten weten dat het zijn oorspronkelijke plan wil uitvoeren, en een paviljoen neerpoten in het parkje naast het Gravensteen. Tegen dat plan was protest gerezen, en daarom produceerde de stadsbouwmeester een alternatief met een iets bescheidener paviljoen naast het poortgebouw. Maar ook dat ideetje werd als een miskleun afgevoerd door Onroerend Erfgoed. Het bijkomende denkwerk kostte de Gentse belastingbetaler intussen wel een kleine 300.000 €.

Inspraak vindt men hinderlijk, en het gratis aangeboden alternatief van SOS Gravensteen werd niet in aanmerking genomen, al kreeg het een deels gunstige beoordeling bij Onroerend Erfgoed. Vooral de conserverende aanpak vond daar genade, terwijl het Stadsbestuur graag gaten wil kappen in duizend jaar oude muren.

Het spreekt dat wij het daarbij niet zullen laten, en zo nodig een zéér lange juridische weg zullen gaan, met als bedoeling het Stadsbestuur enige eerbied voor óns erfgoed bij te brengen. SOS Gravensteen wacht met de glimlach op het moment dat de bestuurders een aanvraag tot omgevingsvergunning indienen.

Procederen kost geld natuurlijk. Wenst u een vrijblijvende bijdrage te doen? Doe dan een overschrijving op BE80 6718 3234 7977 op naam van SOS Gravensteen vf, of… Word lid van SOS Gravensteen

Dat doet u met een mailtje naar info@sosgravensteen.be en een overschrijving van 20 euro (maar het mag ook meer zijn) op rekening BE80 6718 3234 7977 op naam van SOS Gravensteen fv. In de mail geeft u ons uw gegevens, zodat we u kunnen uitnodigen voor onze vergaderingen.

Bedankt voor uw steun!