fbpx

Recidivisten!

Het Gentse stadsbestuur heeft een online enquête gelanceerd op de site participatie.stad.gent. Dat is een lovenswaardig initiatief want zo kunnen de burgers laten weten welke richting het volgens hen moet uitgaan met de monumenten, kerken, abdijen, 18de eeuwse huizen &c. van de Gentse binnenstad, de Kuip. Die monumenten worden opgesomd en we hebben nog tot eind januari de tijd om te antwoorden.


Burgerparticipatie krijgt dus een kans van het Stadsbestuur – beter laat dan nooit zouden wij zeggen …ware het niet dat uitgerekend het meest bezochte Gentse monument, het Gravensteen niét op hun lijst staat.
Een vergetelheid? Neen toch niet, want op de website lezen we: “Voor sommige gebouwen maakte de stad al heel concrete keuzes voor de toekomst of zijn projecten volop in uitvoering. Het toekomstplan buigt zich over de gebouwen waarvoor dit nog niet zo concreet is.”


De voorbije maanden bleef het stadsbestuur bijzonder stil over het Gravensteen. Hoogstens vernamen wij dat de stadskas leeg was, maar dat wisten we al.
Helaas, wie gedacht had dat ze hun buitenissige verbouwing van het Gravensteen dan hadden laten varen, vergist zich. Nee, die plannen moeten doorgaan, compleet met buitenlift en giftwinkel (de architecten spreken liever met een verkleinwoordje over hun ‘Chinese lampionnetje’).
Duidelijk is dat onze Stadsbestuurders wél graag de schijn van luisterbereidheid willen wekken, maar even hardleers blijven. Zoals in het dossier Gravensteen de (nochtans verplichte) burgerparticipatie nooit werd gerespecteerd, blijkt nu opnieuw dat de mening van de Gentenaar hen gestolen kan worden.

Vorige

SOS Gravensteen blijft waakzaam!

Volgende

Nieuwjaarswens

  1. Veerle Vanfraechem

    Het verminken van het Gravensteen is een onvergeefelijke, kortzichtige en verfoeilijke beslissing. We zullen jullie erop afrekenen in het stemhokje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SOS Gravensteen